Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Άνοιξη και Αλλεργία

Για αρκετό κόσμο η Άνοιξη είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου! Μετά την εαρινή ισημερία του Μαρτίου (19-21) που ως γνωστόν καθορίζει την έναρξη της άνοιξης, η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι σχεδόν ίσες, η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, ή θερμοκρασία ανεβαίνει, τα λουλούδια ανθίζουν και σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων του πληθυσμού, μαζί με την αναγέννησης της φύσης, εμφανίζονται και οι αλλεργίες.
Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων του πληθυσμού στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κυρίως την Άνοιξη. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή την περίοδο οι αλλεργίες έχουν την τιμητική τους.

Σίγουρα όλοι ταλαιπωρήθηκαν ή πρόκειται να ταλαιπωρηθούν στο μέλλον κάποια στιγμή από ένα είδος αλλεργίας.



Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για συνεχή ενημέρωση των συμπολιτών μας με αλλεργικές παθήσεις και για την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται στη σύγχρονη κοινωνία δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα www.allergiacom.gr και με την βοήθεια του Επιστημονικού μας Συμβούλου: Δρ. Σιδηρόπουλου Ιωάννη - Ειδικού Αλλεργιολόγου, σας καλούμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την όσο καλύτερη γίνεται αντιμετώπιση της «επιδημίας» του 21ου αιώνα της ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ.

Γκόντης Γεώργιος
Πρόεδρος
Συλλόγου Ατόμων με Χρόνιες Αλλεργικές Παθήσεις
«Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ»

http://sarkazo.files.wordpress.com/2014/07/ceb3cebacebfcebdcf84ceb7cf83-1-dsc_0573.jpg
Ο Γκόντης Γεώργιος είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και από τον Μάρτιο του 2010 είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ «Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ».
Οι ασθενείς με αλλεργικές παθήσεις αποτελούν περίπου το 30% του πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση της αύξησης των ασθενών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με αλλεργία είναι πάρα πολλά.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2003 με πρωτοβουλία ασθενών του Αλλεργιολογικού Ιατρείου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και ήδη αριθμεί περισσότερα των 110 μελών.
Έχει οργανώσει μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πόλεις τις βόρειου Ελλάδας, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές. Ενδεικτικά αναφέρω τις Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ΕΤ3. Την ομιλία σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ανοσοθεραπεία. Την Ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους για την ημέρα του Άσθματος. Εκδρομή Συλλόγου στις στο Σπήλαιο Αλήστευτης Σερρών και στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Ακόμα Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. στα Koυφάλια Θεσσαλονίκης στην Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής και Ελευθερούπολη Καβάλας.
Επίσης σημαντική είναι η συνεισφορά του Συλλόγου στην οργάνωση ειδικού Ιατρείου Αλλεργίας και άσματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και συνεχίζει τις προσπάθειες του με σκοπό να δημιουργηθεί πλήρες αλλεργιολογικό Τμήμα στο ίδιο Νοσοκομείο ώστε να καλυφτούν οι οξυμένες ανάγκες των πολυάριθμων ασθενών.
Τέλος έχει ξεκινήσει την έκδοση και χορήγηση ταυτοτήτων προς τα μέλη του συλλόγου.
Η ταυτότητα αυτή περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του ασθενή με την φωτογραφία του, την πάθηση και το αντίδοτο που θα πρέπει να χορηγηθεί σε περίπτωση ανάγκης, τυπωμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο σύλλογος Ατόμων με Χρόνιες Αλλεργικές Παθήσεις «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» άρχισε την χορήγηση ταυτοτήτων προς τα μέλη του, που θα έχει την παρακάτω μορφή.


Για την έκδοση της απαιτούνται
Μια (1) φωτογραφία σε cd την οποία και θα παραδώσουν στον Επιστημονικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας: Δρ. Σιδηρόπουλο Ιωάννη - Ειδικό Αλλεργιολόγο



Δηλώστε συμμετοχή στον κ. Γκόντη Γεώργιο τηλ. 6978
896 407  και Ξανθάκη Ευαγγελία τηλ. 6976 466 527

Ο Σύλλογος Ατόμων με χρόνιες αλλεργικές παθήσεις «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» προσκαλεί όλα τα μέλη του την Κυριακή 21.Μαρτίου 2010 και ώρα 5-7 μμ στην γενική συνέλευση του συλλόγου με θέμα: Οικονομικός απολογισμός -Εκλογές.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου που στεγάζονται στην Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς

Τηλ. επικοινωνίας Ξανθάκη Ευαγγελία 6976 466 527
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Αλλεργικών Ασθενών ή «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» έχει από καιρό επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης Αλλεργιολογικόυ Τμήματος στην Βόρειο Ελλάδα, σε αντίθεση με την περιοχή της Αττικής όπου λειτουργούν 4 πλήρη Αλλεργιολογικά Τμήματα, με ανάλογο εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Σύλλογος μας έχει ήδη συνεισφέρει ουσιαστικά σε οργάνωση ειδικού Ιατρείου Αλλεργίας και άσματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και συνεχίζει τις προσπάθειες του με σκοπό να δημιουργηθεί πλήρες αλλεργιολογικό Τμήμα στο ίδιο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν οι οξυμένες ανάγκες των πολυάριθμων αλλεργικών.

Στην προσπάθεια μας αυτή ζητάμε την συμπαράσταση των αλλεργικών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Εάν συμφωνείτε, παρακαλούμε συμπληρώστε την  φόρμα επικοινωνίας για να απευθυνθούμε στις τοπικές υγειονομικές αρχές και στο υπουργείο υγείας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος ατόμων με αλλεργικές παθήσεις η «Ευαισθησία» σας προσκαλεί στην συνεστίαση και κοπή πίτας στις 6 Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορθοδοξίας (Διακονία), Πλαστήρα 65 Πυλαία Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 397 700
Συμμετοχή 20€ (Πλήρες μενού και ζωντανή μουσική)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος ατόμων με αλλεργικές παθήσεις η «Ευαισθησία» διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου Ενημέρωση - Συζήτηση την Τέταρτη 19/11/2008 και ώρα 20.30 στην νέα αίθουσα του δημοτικού σχολειού Πενταλόφου Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήσεις σας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

1. «Κάπνισμα και κάρδια» Δρ. Σταύρος Τρύφων
Πνευμονολόγος , Επιμελητής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

2. «Αλλεργίες» Δρ. Σιδηρόπουλος Ιωάννης
Αλλεργιολόγος , Αν. Διευθυντής στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος ατόμων με αλλεργικές παθήσεις η «Ευαισθησία» σας προσκαλεί στην Συνάντηση - Συζήτηση ανοσοθεραπευμένων αλλεργικών ασθενών την Δευτέρα 24 Νοέμβριου 2008 και ώρα 12.00-14.000 στο ξενοδοχείο «Λαζαριστές».


ΕΚΔΡΟΜΗ

Ο Σύλλογος ατόμων με αλλεργικές παθήσεις η «Ευαισθησία»
Οργανώνει εκδρομή στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Λουτράκι Αριδαίας .
Πληροφορίες: κα. Ξανθάκη Ευαγγελία. στο τηλ.6976 466 527

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου