Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΩMATEIO: «ΣYΛΛOΓOΣ ATOMΩN ME XPONIEΣ AΛΛEPΓIKEΣ ΠAΘHΣEIΣ - H EYAIΣΘHΣIA»

ΣΩMATEIO:
«ΣYΛΛOΓOΣ ATOMΩN ME XPONIEΣ AΛΛEPΓIKEΣ ΠAΘHΣEIΣ - H EYAIΣΘHΣIA»


Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Γιώργος Γκόντης
Πρόεδρος Συλλόγου αλλεργικών ασθενών «Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ»
Οι ασθενείς με αλλεργικές παθήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αποτελούν περίπου το 30% του πληθυσμού. Έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται:

Α.Με τη μορφή της πάθησής τους δηλ. τη δύσπνοια, τα εκτεταμένα εκζέματα και ακόμα την απειλή της ζωής τους από αναφυλακτικό σοκ.
Β.Την ανάγκη ειδικών και ακριβών φαρμάκων.
Γ.Την έλλειψη επαρκών και σωστά εξοπλισμένων αλλεργιολογικών ιατρείων καθώς και την έλλειψη ειδικών κλινικών.
Δ.Την ανάγκη σωστής επιστημονικής ενημέρωσης, αλληλο-υποστήριξης και συστηματικής προώθησης των αιτημάτων τους στους κρατικούς οργανισμούς.

Όλα αυτά δημιούργησαν την ανάγκη ύπαρξης συλλόγου ασθενών με αλλεργικές παθήσεις. Τον Ιούνιο του 2003 δημιουργήθηκε ο σύλλογος «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» με πρωτοβουλία ασθενών του Αλλεργιολογικού Ιατρείου του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και ήδη αριθμεί 80 ενεργά μέλη, τα οποία φιλοδοξεί να πολλαπλασιαστούν καθώς επίσης έχει οργανώσει μία σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για συνεχή ενημέρωση των συμπολιτών μας με αλλεργικές παθήσεις και για την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται στη σύγχρονη κοινωνία δημιουργήσαμε την παρούσα ιστοσελίδα και σας καλούμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την όσο καλύτερη γίνεται αντιμετώπιση της «επιδημίας» του 21ου αιώνα της ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ - Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ


Μιχαήλ Καραολή 27 Νεάπολη Θεσσαλονίκης

ΑΜ: 7461 / 23-12-03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου